Zuilen, van zelfstandige gemeente tot stadswijk, Deel 198

In het Museum van Zuilen zijn we van start gegaan met de tentoonstelling: Verenigingen uit Zuilen. Wijkwethouder Diepeveen opende deze tentoonstelling, (met enige assistentie van kleinzoon Ewan) door een korfbal door de korf te gooien. Onder het tromgeroffel van het Zuilens Fanfare Corps steeg de spanning ten top, maar het lukte, dus is de tentoonstelling van start! Meer dan 100 verenigingen uit Zuilen zijn in beeld! U kon al lezen over verschillende verenigingen, deze week:

Operettevereniging ….???

Heel veel verenigingen… het houdt niet op. Over de vereningen waarover ik wat te vertellen heb staat dit boek vol. Zo weet ik dat er ook een (kinder)operettevereniging in Zuilen bestond. Hij was alom bekend en werd geleid door ‘mejuffrouw’ Metsers die aan de Amsterdamsestraatweg woonde en ook pianoles gaf. Het was een markante dame, klein van stuk. Maar… hoe haar operettevereniging heette???

 

Fotobijschrift: Onze jeugd, daarmee bedoel ik de jeugd in Zuilen, kon ook na de Tweede Wereldoorlog zijn (klein)kunsten tonen in een operettevereniging. Die werd geleid door mevrouw Metsers van de Amsterdamsestraatweg. Op deze foto ziet u dat de animo om mee te doen groot was. Rechts vooraan (hoe treffend) een jonge Anke van Scharenburg als duiveltje. Marijke van Scharenburg staat er ook op: links naast het rechter raam, met een donkere band in heur donkere haar.

Terug naar overzicht