Zuilen, van zelfstandige gemeente tot stadswijk, Deel 212

In het Museum van Zuilen is nog een paar weken de tentoonstelling 'Verenigingen uit Zuilen' te bewonderen. Van een aantal clubs en verenigingen doen we op deze site verslag. Vandaag het verhaal van:

Cultuur en Ontspannings Vereniging ‘ ’t Zand’

‘C.O.V. ’t Zand’, zo werd deze voor de bewoners van ’t Zand zo belangrijke vereniging genoemd. De wijk ’t Zand lag wat afgesloten van de rest van Nieuw-Zuilen. Geen wonder dat er op ’t Zand allerhande verenigingen ontstonden die zich op de direct omwonenden richtten. Natuurlijk werd na de Tweede Wereldoorlog ook in deze wijk een buurtvereniging opgericht.  

 

 

Fotobijschrift: De bewoonsters van de M. de Klerkstraat staan voor de bus waarmee zij omstreeks 1950 een dagje uit gingen (‘sjoelen en breien’ volgens Evert de Jongh). De foto werd ingekleurd door Evert de Jongh, die de inkt hiervoor kocht op de markt in Utrecht. Drie kleuren boden de mogelijkheid tot het creëren van het hele spectrum. Uiterst links staat mevrouw Scheur. Daarnaast zien we de dames Verschoor, De Jongh, Gouda, Van Rooien, Jansen, Kemker, Olij en Wintershoven. Op de achterste rij zien we: de zusters W. en L. Koopman (zij trouwden met twee broers) en de dames Kemker, Leber en de Jongh. Uiterst rechts staan de dames Drost en Schipper. De dame op de voorgrond is mevr. Regelmeijer. Achter haar zitten de chauffeur en de dames de Jongh (de moeder van Evert) en haar buurvrouw, mevrouw Keereweer. Mevrouiw Keereweer is de moeder van mevrouw Scheur, dat kun je wel zien. De dame in het zwart, links naast de chauffeur, is mevrouw van de Brink.

Terug naar overzicht