Zuilen, van zelfstandige gemeente tot stadswijk, Deel 214

In het Museum van Zuilen is de tentoonstelling 'Verenigingen uit Zuilen' nog te bewonderen. Van een aantal clubs en verenigingen doen we op deze site verslag. Vandaag het (magere, maar ok, wie helpt? Wie zet voor ons zijn herinneringen aan de buurtvereniging 'Johannes Uitenbogaertstraat' op papier?) verhaal van:

Buurtvereniging 'Johannes Uitenbogaertstraat'

Na de Tweede Wereldoorlog werd natuurlijk ook feest gevierd in de Hermannus Elconiusstraat. Er werd – net als in veel andere straten – een buurtvereniging opgericht. Jaarlijks werd voor de kinderen in de zomervakantie een spelletjesdag georganiseerd, waarvoor de straat vanaf de Oranjekerk tot de Hubert Duijfhuijsstraat werd afgezet.

Enkele vaders uit de straat vormden het bestuur van de vereniging. Toen zij na verloop van tijd deze bezigheden voor gezien hielden heeft een van de jongens in de straat het feest nieuw leven in geblazen. Samen met vriendjes gingen zij langs de huizen voor een bijdrage. Van de opbrengst kochten zij bij Tjepkema en Evora de prijsjes.

Fotobijschrift Mevrouw C. Frankhuizen bracht deze foto met de tekst: ‘...Een foto van mijzelf met zo'n kaartje om mijn nek. Die foto is gemaakt bij ons voor de deur op nummer 17 [Hermannus Elconiusstraat]. Mijn jurkje bestaat uit drie lagen met rood, wit en blauw en mijn bloesje is oranje. Op de foto hebben we het nog ingekleurd.' Achterop de foto staat: Dit is Cora, Bevrijdingsfeest 1945-1950.’

Terug naar overzicht