Zuilen van zelfstandige gemeente tot stadswijk, Deel 269

De voorbereidingen voor de verhuizing van het Museum van Zuilen zijn al een tijd aan de gang. De beoogde nieuwe locatie is de Werkspoorfabriek op het Werkspoorterrein. Daar gaat het Museum van Zuilen van start met een grote Werkspoortentoonstelling. In de aanloop daarnaartoe vindt u de komende tijd artikelen uit de Werkspoor Courant, de ‘Utrechtse Editie’, waarin de voor Zuilen zo belangrijke fabriek onder de aandacht komt. Dit is deel 14.

Werkspoor Courant 12 november 1947

Export naar Portugal

Op afbeelding 1 zien we het inschepen van de eerste 2 motoren TMAS 398, die voor Portugese rekening in onze fabriek te Amsterdam werden vervaardigd. Deze motoren zullen worden geplaatst in trawlers, die op een werf te Viana do Castelo in aanbouw zijn. Deze trawlers zullen gaan vissen in de buurt van New Foundland en zullen voorzien zijn van een vriesinstallatie, zodat kostbare lading houdbaar blijft gedurende de thuisreis.

Tegelijk met deze 2 motoren werden de in Utrecht gemaakte 4 dokdeuren voor de bouwdokken te Viana do Castelo verzonden. Na rijp overleg werd besloten deuren compleet geklonken als deklast te versturen. Op afbeelding 2 zien wij de ‘‘Algarve’’ van de Portex-Line compleet geladen voor de wal te Amsterdam.

Wanneer men weet, dat elke deur 30 ton weegt en het scheepje dus een deklast van ongeveer 120 ton vervoert, moet men bewondering hebben voor de Nederlandse zeeman, die zulk een topzwaar scheepje veilig naar de plaats van bestemming voert.

Terug naar overzicht