Zuilen van zelfstandige gemeente tot stadswijk, Deel 273

De voorbereidingen voor de verhuizing van het Museum van Zuilen zijn al een tijd aan de gang. De beoogde nieuwe locatie is de Werkspoorfabriek op het Werkspoorterrein. Daar gaat het Museum van Zuilen van start met een grote Werkspoortentoonstelling. In de aanloop daarnaartoe vindt u de komende tijd artikelen uit de Werkspoor Courant, de ‘Utrechtse Editie’, waarin de voor Zuilen zo belangrijke fabriek onder de aandacht komt. Dit is deel 18.

Werkspoor Courant maart 1948

DE 100STE GROENTEWAGEN.

De foto, welke U hier afgebeeld ziet, toont ons de 100ste groentewagen, welke door Werkspoor Utrecht na de oorlog gebouwd werd, op het moment dat zij door de bankwerkers aan de timmerlieden wordt overgedragen.

Het geraamte is klaar, dus kunnen de timmerlieden beginnen met het leggen van de vloer, het aanbrengen van het plafond, het vulhout voor de beschietingen enz., om haar daarna op hun beurt aan de schilders door te geven.

Voor hen, die aan deze wagen werkten, is zij een zeer bijzondere, maar binnenkort zal ook deze 100ste haar taak als elk andere gaan vervullen en de Nederlandse groenten over de baan vervoeren.

Intussen gaan wij met frisse moed naar de 200ste.

 

Terug naar overzicht