Zuilen van zelfstandige gemeente tot stadswijk, Deel 280

De voorbereidingen voor de verhuizing van het Museum van Zuilen zijn al een tijd aan de gang. De beoogde nieuwe locatie is de Werkspoorfabriek op het Werkspoorterrein. Daar gaat het Museum van Zuilen van start met een grote Werkspoortentoonstelling. In de aanloop daarnaartoe vindt u de komende tijd artikelen uit de Werkspoor Courant, de ‘Utrechtse Editie’, waarin de voor Zuilen zo belangrijke fabriek onder de aandacht komt. Dit is deel 25.

Werkspoor Courant juli 1948

Spoorwegen krijgen:

NIEUWE TREINSTELLEN

Binnenkort eerst aflevering – Restauratiewagen,

afgesloten derde-klascoupé’s en tochtschermen

(Van onze correspondent)

Utrecht, 6 Juli.

Naar wij vernemen, zal nog deze maand het eerste vierwagentreinstel door de Nederlandse industrie aan de Spoorwegen worden afgeleverd. De bedoeling is, dat dit jaar in totaal 21 vierwagentreinen gereed komen. De Spoorwegen hebben 65 vierwagentreinstellen besteld, 79 tweewagenstellen en 13 tussenrijtuigen.

Deze opdracht is verdeeld over drie industrieën, Allan, Beynes en Werkspoor. De electrische installaties voor deze treinen worden geleverd door de Heemaf te Hengelo en Smit te Slikkerveer. Een en ander omvat drie leveringen, de gehele opdracht zal in 1952 voltooid moeten zijn. De treinstellen worden in de wagonfabrieken gebouwd, maar de combinatie tot treinstellen geschiedt door de Spoorwegen.

Wat nu het eerste af te leveren treinstel betreft, kunnen wij mededelen, dat dit zal bestaan uit één rijtuig derde klasse, één rijtuig tweede klasse, één rijtuig met keuken en restauratie en derde klasse afdeling, en een vierde rijtuig derde klasse. Ieder rijtuig kan als restauratiewagen worden ingericht; wenst men iets te gebruiken, dan kan de kellner een los tafeltje tussen de banken plaatsen.

Het treinstel heeft 220 zitplaatsen en 140 staanplaatsen. De kok krijgt de beschikking over een koffiemachine, een koelkast, een electrisch fornuis en boiler. Iets nieuws is ook, dat in deze treinen afgesloten derde klassecoupés komen. Aan de klacht, dat het in de electrische treinen vaak tochtig is, zal tegemoet worden gekomen door het plaatsen van glazen platen tussen de ramen. In de afgesloten coupes tweede en derde klasse zitten asbakjes, die kunnen worden afgesloten, dat wil zeggen dat rookcoupés met een handomdraai niet-rook-coupés kunnen worden.

De klasse-aanduiding zal een wijziging ondergaan. De bordjes op de rijtuigen voor de tweede klasse worden zwart op wit, voor de derde klasse wit op zwart. Ten slotte zij nog gemeld, dat het nieuwe materieel niet zal worden gebruikt ter versterking van de lijnen, waarop reeds met electrisch materieel wordt gereden.

Fotobijschrift: Kleintje koffie in de electrische trein. Een kijkje in de keuken van de restauratieafdeling der nieuwe wagons, welke binnenkort zullen gaan rijden.

 

Terug naar overzicht