Zuilen van zelfstandige gemeente tot stadswijk, Deel 281

De voorbereidingen voor de verhuizing van het Museum van Zuilen zijn al een tijd aan de gang. De beoogde nieuwe locatie is de Werkspoorfabriek op het Werkspoorterrein. Daar gaat het Museum van Zuilen van start met een grote Werkspoortentoonstelling. In de aanloop daarnaartoe vindt u de komende tijd artikelen uit de Werkspoor Courant, de ‘Utrechtse Editie’, waarin de voor Zuilen zo belangrijke fabriek onder de aandacht komt. Dit is deel 26.

Werkspoor Courant Augustus 1948

Met 140 km per uur van Arnhem naar de Domstad

Proefrit met nieuw treinstel

– Grotere remkracht –

Bestelde treinen eind 1952 alle in dienst

Mei 1949: sneller treinverkeer

(Van onze correspondent)

Utrecht 1 Aug. Vele vacantiegangers sloegen Zaterdag op het Centraal Station te Utrecht nieuwsgierige blikken naar het nieuwe electrische vierwagentreinstel, dat stond te fonkelen in de zomerzon. Ditmaal was het nog: ‘‘kijken, maar niet instappen’’, want de trein stond slechts gereed voor een proefrit.

Kwart voor elf startte de trein in de richting Arnhem. Tal van spoorwegautoriteiten onder wie de president van de N.S., ir. F.Q. den Hollander, maakten de reis mee; ook de pers was uitgenodigd.

We hadden de ruimte, want het nieuwe vierwagentreinstel, waarover wij enige weken geleden reeds wat bijzonderheden hebben vermeld, kan 360 reizigers vervoeren! En zo groot was het gezelschap natuurlijk niet.

Op de heenweg naar Arnhem werd een snelheid van 120 km bereikt; dat mag al prachtig zijn, het was nog niet de maximumsnelheid. Deze nieuwe treinen kunnen namelijk tot over de 145 km halen en het was op de terugreis, dat wij die sensatie beleefden. Misschien is het woord ‘‘sensatie’’ te sterk, want als men ons nu vraagt of het te merken was, dan moeten wij bekennen, dat alleen een zacht suizen in de oren de hoge snelheid verried. Waarmede dus tevens gezegd is, dat het nieuwe electrische materieel weer een knap staaltje van technisch kunnen is. Gij drinkt in deze trein uw kopje koffie bij die hoge snelheid net zo rustig als thuis op de sofa. Ook de buitengewoon smaakvolle inrichting maakt het reizen in deze trein tot een genoegen.

Nu moet men niet verwachten, dat deze nieuwe treinstellen, zodra zij in de gewone dienstregeling zijn opgenomen, ook met een snelheid van ruim 140 km over de baan vliegen. De toestand van de baan laat dit voorlopig niet toe. Niettemin zal met ingang van 15 Mei 1949 een belangrijke versnelling in de treinenloop worden ingevoerd.

Na hetgeen wij reeds over de outillage van de treinen hebben verteld, kunnen wij thans volstaan met de mededeling, dat een grotere remkracht en derhalve een kortere remweg is verkregen door de treinstellen te voorzien van een Westinghouse-tweeleiding-rem. De lucht voor de rem wordt geleverd door een electrisch aangedreven compressor. In elke tweewagen-eenheid een. De treinen zijn voorts uitgerust met een geheel automatische koppeling.

Men vertelde ons, dat de verwarming geschiedt door middel van warme lucht, een mededeling die ons in deze warme dagen misschien niet zo veel zegt, maar toch veel goeds doet verwachten voor de winter. En ongeveer vijftien maal per uur wordt de lucht in de rijtuigen ververst.

De ingebruikneming van het nieuwe vierwagentreinstel kan worden gezien als het begin van een nieuwe, belangrijke phase in de na-oorlogse spoorweggeschiedenis. Nog vier en zestig vierwagen-, negen en zeventig tweewagentreinstellen en dertien tussenrijtuigen zullen volgen. Het is de bedoeling al deze treinstellen eind 1952 volledig in dienst te hebben.

De Nederlandse industrie werkt hard aan de voltooiing van deze order. In het suizen van de snelle moderne trein hebben wij iets vernomen van de energie, waarmede het spoorwegbedrijf weder tot bloei komt.

Terug naar overzicht