Zuilen van zelfstandige gemeente tot stadswijk, Deel 284. De Electrische Locomotief

De voorbereidingen voor de verhuizing van het Museum van Zuilen zijn al een tijd aan de gang. De beoogde nieuwe locatie is de Werkspoorfabriek op het Werkspoorterrein. Daar gaat het Museum van Zuilen van start met een grote Werkspoortentoonstelling. In de aanloop daarnaartoe vindt u de komende tijd artikelen uit de Werkspoor Courant, de ‘Utrechtse Editie’, waarin de voor Zuilen zo belangrijke fabriek onder de aandacht komt. Dit is deel 29.

Werkspoor Courant 28 Januari 1949

Van ons werk

De Electrische Locomotief

Vorige maand werd door onze fabrieken in Amsterdam en in Utrecht de eerste van een zevental Electrische Locomotieven No. 1004 t/m 1010, bestemd voor de Nederlandsche Spoorwegen, afgeleverd. De machines zijn geheel gelijk aan de door Zwitserland geleverde 3 electrische locomotieven No. 1001 t/m 1003, die al geruime tijd in gebruik zijn.

Het frame en het mechanisch gedeelte is gemaakt door Werkspoor-Amsterdam, de wagenbak en het schilderwerk door Werkspoor-Utrecht. Het overbrengingsmechaniek is van Zwitsers fabrikaat, maar in Nederland gemonteerd en ingebouwd. De electromotoren zijn geheel van Nederlands fabrikaat, n.l. Heemaf en Smit Slikkerveer.

Deze locomotieven zijn van het type 1 Do 1, d.w.z. 6 assen, waarvan de voorste- en de achterste as z.g. loopassen en de 4 middelste drijfassen zijn, die elk bewogen worden door 2 electro-motoren. Elke loopas is met de dichtstbij gelegen drijfas verenigd tot een bogie, hetgeen de locomotief geschikt maakt door bogen met een straal van 110 m te rijden.

De locomotieven, die ca. 98 ton wegen en tot 4500 pk kunnen ontwikkelen, bereiken met een kolentrein van ca. 2000 ton achter zich in 5½ minuut een uursnelheid van 60 km; een sneltrein van ca. 250 ton kan na 4 minuten een snelheid van 160 km halen. Het is de bedoeling overdag de sneltreinen en ’s nachts de zware goederentreinen door het land te trekken.

De maximale trekkracht bij het aanzetten bedraagt ca. 15.000 kg. Aan beide uiteinden van de 15 meter lange machinekast bevindt zich een bestuurdersstand, voorzien van veel glas, zodat de bestuurder een ruim en vrij uitzicht heeft op de baan en de stand der signalen.

In de machinekast zijn de 8 rij-motoren, elk 560 pk, ingebouwd, welke twee aan twee op dezelfde drijfas werken.

Op de machinekast zijn 2 stroomafnemers geplaatst, die door middel van luchtdruk omhoog worden gedrukt tegen de rijdraad.

De locomotief is voorzien van een automatische en een niet automatische luchtdrukrem. De rem regelt de remblokdruk automatisch, afhankelijk van de snelheid. Tevens is in elke bestuurdersstand een handschroefrem aanwezig.

De twee electrisch aangedreven luchtcompressoren houden automatisch de luchtdruk in stand. De luchtdrukzandstrooi-inrichting geeft zand bij het vooruitrijden en bij het achteruitrijden vóór alle drijfaswielen.

Aan elk einde is de locomotief voorzien van 2 typhonen, waarmede van uit elk der bestuurders-standen een hoge en een lage toon afzonderlijk kan worden gegeven, waarvoor de lucht aan het hoofdreservoir van de rem wordt ontnomen. Deze samengeperste lucht moet tevens dienen voor de bediening van de electro-pneumatische rij-, richting- en veld-schakelaars, etc.

De hoofdafmetingen van deze locomotief zijn de volgende:

lengte over de buffers 16220 mm

lengte wielbasis 11890 mm

totale hoogte   4150 mm

totale breedte   2950 mm

drijfwieldiameter   1550 mm

loopwiel   1100 mm

spoorwijdte   1435 mm

Terug naar overzicht