Zuilen van zelfstandige gemeente tot stadswijk, Deel 287

De voorbereidingen voor de verhuizing van het Museum van Zuilen zijn al een tijd aan de gang. De beoogde nieuwe locatie is de Werkspoorfabriek op het Werkspoorterrein. Daar gaat het Museum van Zuilen van start met een grote Werkspoortentoonstelling. In de aanloop daarnaartoe vindt u de komende tijd artikelen uit de Werkspoor Courant, de ‘Utrechtse Editie’, waarin de voor Zuilen zo belangrijke fabriek onder de aandacht komt. Dit is deel 32.

Werkspoor Courant Maart 1949

Amsterdams nieuwste tram

Aan lijn 9 is de eer te beurt gevallen, voor het eerst te mogen pronken met het volledige nieuwe tramstel waarvan Amsterdam er van nu af aan vele zal krijgen. Bij Werkspoor staan 110 wagens van het nieuwe type op stapel, nl. 60 motor- en 50 bijwagens. Iedere week zullen er enige worden afgeleverd en het ligt in de bedoeling, dat al deze wagens binnen twaalf maanden door de Amsterdamse straten zullen rijden, zodat de hoofdstedelijke burgerij niet langer met schele ogen behoeft te kijken, naar wat Den Haag en Rotterdam op dit gebied presteren.

De nieuwe motorwagens, zoals er reeds geruime tijd een op lijn 11 reed, bevatten drie remmen, een electrische-, een hand- en een railrem. Het gehele tramstel – vóór- en achterwagen – biedt plaats aan 170 passagiers. Dat zijn er dus veertig meer dan een tramstel, zoals op de lijnen 16, 24 en 25 wordt gebezigd, mag vervoeren.

Een voordeel, uit het oogpunt van veiligheid, is, dat de nieuwe wagens van automatisch sluitende deuren zijn voorzien, zodat men niet meer op of van een rijdende tram kan springen. Geleidelijk zullen nieuwe trams op alle lijnen in gebruik worden genomen, met uitzondering van de lijnen 1 en 2 (juist die met het oudste materieel), omdat de Leidsestraatbruggen, waar de trams elkander moeten passeren, slechts een wagenlengte van ten hoogste 8½ meter gedogen, terwijl de nieuwste wagens 12 meter lang zijn.

Op het ogenblik heeft de Amsterdamse Gemeentetram de beschikking over 600 motor- en bijwagens. Met de komst van, de nieuwe prachtstukken, die het Amsterdamse straatbeeld, ineens veel moderner maken, zullen langzamerhand de ‘‘oude karretjes’’ verdwijnen.

Er is alle reden tot tevredenheid.

Bijschrift foto: Op lijn 9 reed vandaag voor het eerst het nieuwe tramstel – motor- en bijwagen – waarvan Amsterdam er weldra veel meer zal krijgen.

Terug naar overzicht