Zuilen van zelfstandige gemeente tot stadswijk. Deel 302: Spoorwegmaterieel reed proef

De voorbereidingen voor de verhuizing van het Museum van Zuilen zijn al een tijd aan de gang. De beoogde nieuwe locatie is de Werkspoorfabriek op het Werkspoorterrein. Daar zou het Museum van Zuilen open gaan op 16 mei aanstaande, met de tentoonstelling ‘Ons Werkspoor’. De coronacrisis bepaald anders. Op dit moment is er geen enkel besluit te nemen wanneer het Museum van Zuilen dan wél open gaat. Dat leest u uiteraard zodra we het weten. In de aanloop daarnaartoe vindt u de komende tijd nog steeds artikelen uit de Werkspoor Courant, de ‘Utrechtse Editie’, waarin de voor Zuilen zo belangrijke fabriek onder de aandacht komt. Dit is deel 47.

Werkspoor Courant 31 augustus 1950

Spoorwegmaterieel reed proef

De N.S. heeft gisteren op het traject Utrecht-Arnhem een rit gemaakt met het eerste afgeleverde exemplaar van de in bestelling zijnde doorgangsrijtuigen, een 2e klasrij

De locomotief bereikt een snelheid van 150 km per uur. Deze eerste locomotief zal dezer dagen in de gewone dienst worden opgenomen en de expres-treinen op het traject Amsterdam-Maastricht trekken.

In tegenstelling tot de locomotief, was het doorgangsrijtuig van Nederlands fabricaat. De gehele order aan doorgangsrijtuigen bestaat uit twintig 2e klas, veertig 3e klas en tien gecombineerde bagage-restauratiewagens. De 2e en 3e klas rijtuigen bestaan uit acht compartimenten met elk zes plaatsen; de middelste kunnen eventueel worden veranderd tot 1e klas compartimenten.

De wagens worden verlicht door T.L.-buizen, kunnen zowel achter stoom- als electrische locomotieven dienst doen en zijn iets groter dan de thans in gebruik zijnde rijtuigen. Op de balkons zijn verlichte koersborden aangebracht en wanneer de deuren opengaan, gaat automatisch een treeplankverlichting branden.

De order moet zijn afgeleverd voordat de nieuwe zomerdienstregeling van 1951 in werking treedt, wanneer ook de lijn naar Twenthe zal zijn geëlectrificeerd.

Fotobijschrift: De zogenoemde 1100 serie. Deze locomotieven werden in Frankrijk gebouwd, bij Werkspoor maakte men later de ‘botsneuzen’ aan deze loc’s, ter bevordering van de veiligheid van de machinisten.

Terug naar overzicht