Zuilen van zelfstandige gemeente tot stadswijk. Deel 304: Uit de werkplaatsen

Het Museum van Zuilen is verhuisd. Na ruim 10 jaar op de Amsterdamsestraatweg werd de ruimte daar te klein en werd een nieuwe locatie gevonden in de Werkspoorfabriek op het Werkspoorterrein, Schaverijstraat 13. Voor een bezoek bent u van harte welkom! Maar… boek uw bezoek op onze site www.museumvanzuilen.nl, of bel voor een afspraak: 06-81036662.

Op de nieuwe locatie zijn we van start gegaan met een uitgebreide tentoonstelling ‘Ons Werkspoor’. In de aanloop daarnaartoe schreven we op deze site artikelen uit de Werkspoor Courant, de ‘Utrechtse Editie’, waarin de voor Zuilen zo belangrijke fabriek onder de aandacht komt. Daar gaan we mee door. Dit is deel 49.

Werkspoor Courant 1951

 

Uit de werkplaatsen.

Vrijdag, 9 Februari j.l., was een belangrijke dag in de draaistellen-productie.

Het laatste draaistel van de serie van 104 stuks kwam namelijk op die dag gereed op de nieuwe Asquith-kotterbank, welke speciaal voor de draaistellen is aangeschaft. Deze serie draaistellen was het eerste grote werk, dat op deze machine werd vervaardigd en het heeft ons zeer verblijd, dat dit zonder storing is verlopen.

Op bijgaande foto ziet u de 3 kotteraars, Merkens, Labes en Tekenburg met assistentie van Delfgou, bij het ophijsen van het laatste draaistel. Wij feliciteren hen hiermede dan ook van harte.

Terug naar overzicht