Zuilen van zelfstandige gemeente tot stadswijk. Deel 306: Vertrek montageploeg naar Curaçao

Het Museum van Zuilen is verhuisd. Na ruim 10 jaar op de Amsterdamsestraatweg werd de ruimte daar te klein en werd een nieuwe locatie gevonden in de Werkspoorfabriek op het Werkspoorterrein, Schaverijstraat 13. Voor een bezoek bent u van harte welkom! Maar… boek uw bezoek op onze site www.museumvanzuilen.nl, of bel voor een afspraak: 06 810 366 62.

De nieuwe locatie is ingericht met een uitgebreide tentoonstelling ‘Ons Werkspoor’. Op deze site schrijven we over de geschiedenis van de fabriek. Dit is deel 51.

Werkspoor Courant september 1951

 

Vertrek montageploeg naar Curaçao per m.s. “Willemstad’’

9 Augustus j.l. was het voor onze Montage-afdeling een gewichtige dag, want de grootste ploeg in het kader van verschillende uitzendingen naar Oost of West is toen scheepgegaan. Op deze tevens recordregendag hebben zich 55 man onder leiding van uitvoerder Seijbrands aan boord begeven, om op pl.m. 25 Augustus a.s. voet aan wal in Curaçao te zetten.

Was deze grote uitzending voor Werkspoor al een evenement, ook de K.N.S.M. had nog nooit een dergelijke grote groep te verschepen gehad. Speciale slaapvertrekken waren daarom ingericht en het moet gezegd worden dat deze 8-persoons kamers er zeer goed verzorgd uitzagen. Eenieder liet zich er dan ook tevreden over uit. De bewegingsvrijheid zou echter niet tot deze vertrekken beperkt blijven, want de gehele toeristenklasse accommodatie stond ter beschikking van deze W.S.-ploeg.

De stemming was goed en werd nog beter toen koffie met sandwiches werd rondgedeeld. Spoedig sloeg men de vleugels verder uit – behalve enige verwoede klaverjassers – en ging men het schip verkennen. Tevens werden foto’s gemaakt.

Om kwart voor twaalf mochten de familieleden zich langs de kade opstellen. De laatste wenken en groeten klonken van over de kade. Klokke 12 liet de scheepshoorn op dreunende wijze weten, dat de trossen moesten worden losgemaakt, waarna enige sleepboten begonnen, met de „Willemstad’’ zeewaarts te trekken. Hiermede was toen het moment aangebroken om te tonen, dat ieder goed Nederlander de directe beschikking heeft over een zakdoek, hetzij om er mee te zwaaien of anderszins.

Ook deze ploeg wensen wij een goede reis toe, in de hoop dat zij in Curaçao een prettige werkkring zullen hebben en dan over 2 jaar weer gezond en wel huiswaarts zullen keren.

Wij ontvingen inmiddels van de groep Werkspoorders op weg naar Curaçao het volgende telegram:

 

Aan boord M.S. „Willemstad’’, 17 Augustus.

„Danken voor attentie bij vertrek. Azoren gepasseerd. Brieven gepost. Stemming uitstekend. Geen zieken aan boord. Eetlust geweldig. Kwaliteit eten prima. Verzorging opperbest. Amuseren ons met diverse dekspelen. Tijd vliegt. Prachtig weer. Verzoeken telegram door te zenden aan huisgenoten.

Terug naar overzicht