Zuilen zoekt Wijkdichter

De wijkdichter is een dichter die gedurende een jaar gedichten schrijft over Zuilen en de verschillende gebeurtenissen die binnen de gemeente plaatsvinden. Tevens ben je ambassadeur van de Dichtkunst en brengt poëzie dichter bij de wijkgenoten.

De afgelopen drie jaar was Menno Smit de wijkdichter. Hij zorgde onder andere voor workshops op scholen, gedichten van wijkbewoners in de openbare ruimte, schrijversavonden in ZIMIHC en festival Kunstzin. Hij draagt nu graag het stokje over maar is bereid om de nieuwe wijkdichter op gang te helpen en te introduceren in Zuilen. 

Taken

De wijkdichter schrijft gedurende een jaar gedichten over gebeurtenissen of voor speciale gelegenheden. Zo kan de wijkdichter gedichten schrijven die worden voorgedragen tijdens huldigingen en openingen. Ook worden de gedichten vaak voorgedragen tijdens officiële gebeurtenissen. Daarnaast kan de wijkdichter actueel nieuws op een kritische, pakkende of ludieke wijze verwerken in een gedicht.

Een belangrijke bovenliggende taak van de wijkdichter is het onder de aandacht brengen van de poëzie onder de bevolking van Zuilen. Door de gedichten van de wijkdichter wordt de dichtkunst in een positief daglicht en onder de aandacht geplaatst.

De wijkdichter bedenkt, idealiter, samen met actieve bewoners en de Cultuurcoach activiteiten. Budget hiervoor kan worden aangevraagd bij het initiatievenfonds. 

Competenties, skills & vaardigheden wijkdichter

Uitdrukkingsvaardigheid

Kritisch

Oordeelsvorming

Presenteren

Inzicht in omgeving

Anticiperen

Salaris en Arbeidsvoorwaarden

De wijldichter krijgt geen salaris, maar doet het voor de eer en voor de wijk.

Lijkt jou dit wat? Stuur dan vóór 1 januari een mail naar: mennodicht(at)gmail.com

Beschrijf jouw motivatie en voeg een gedicht over Zuilen bij. 

Er wordt vervolgens een shortlist gemaakt. Wijkbewoners mogen stemmen op de dichters die op de shortlist staan. 

Meer info: 

Mennodicht(at)gmail.com

06 11854547

Terug naar overzicht